TERROIR
Mezi Valmurem a Preuses se toto terroir rozprostírá na dvou svazích hřebene na kimméridgienském vápenci. Pole je velmi strmé.
Hrozny nakupujeme na obou stranách v souladu s daty různých sběrů hroznů, abychom dosáhli dokonalé zralosti.
Půda: Kimméridgien
Hrozny nakupujeme na obou stranách v souladu s daty různých sběrů hroznů, abychom dosáhli dokonalé zralosti.
Půda: Kimméridgien
NA VINICI
Způsob pěstování vína: Udržitelná
sklizeň: 40 % ruční, 60 % mechanická
sklizeň: 40 % ruční, 60 % mechanická
VINIFIKACE
Při příjezdu do našeho sklepa jsou hrozny okamžitě a pečlivě lisovány pneumatickým lisem.
40% drcené hrozny, 60% odstopkované hrozny
Finning: ano
Filtrace: light s lentikulárním filtrem
40% drcené hrozny, 60% odstopkované hrozny
Finning: ano
Filtrace: light s lentikulárním filtrem
STÁRNUTÍ
12 měsíců (jehož 3 měsíce v nerezovém tanku)
100 % dubové sudy (jehož 15 % nového dubu)
100 % dubové sudy (jehož 15 % nového dubu)
PORCE
Teplota podávání: 12-14°C
Mělo by se pít v letech 2018 až 2023
Mělo by se pít v letech 2018 až 2023
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY
Jemné a elegantní víno s intenzivním ovocem.
PÁROVÁNÍ JÍDLA A VÍNA
Ideální s humrem, krevetami z dublinského zálivu a okouny, ale také se sýry, jako je Cîteaux.