Neohodnoceno

Chateauneuf du Pape rouge 2016 - Magnum

ODRŮDA

V závislosti na roce se sestava může lišit:

  • Grenache 70 - 75%
  • Syrah 15-20%
  • Mourvèdre 10 - 15%
  • Cinsault and Clairette 2 - 5%
  • Counoise a Vaccarèse 1 - 2%

Tmavá barva od rubínové po černou. Vůně červeného a černého ovoce, provensálské koření (garrigue), pepřová, lehký nádech vanilky s některými herními nuancemi. Vždy velmi složité nosy. Při ochutnávání zjistíme, že různé vůně jsou čichové, vše s přítomností velmi jemných tříslovin. Ústa jsou plná a velkorysá s velmi výraznou délkou, příjemným nádechem svěžesti v závěru a pozoruhodnou rovnováhou.

Skladem
Kód: 600816M
1 798 Kč

VINIFIKACE

Ručně sklizené hrozny procházejí přísným kvalitativním tříděním. Jsou úplně zbaveny a chlazeny na 14 ° C pro studenou předfermentační maceraci, aby bylo možné získat maximum ovoce a barvy. Hrozny jsou zušlechtěny v samobarvujících kádích z nerezové oceli s regulací teploty. Děrování se provádí jemně pro ušlechtilou extrakci. Avifikace se přednostně provádí pomocí „dvojité odrůdy“. Na našich terroirech tak získáváme mnohem větší aromatické bohatství než při vinifikaci samostatnými odrůdami. V závislosti na typičnosti vína je doba vatování 20 až 26 dní. Zrání různých cuvée je rozděleno takto:

  • Dubový blesk (30 až 40%)
  • Nádrž z nerezové oceli (40 až 45%)
  • Sud (20 až 25%)

Po 12 až 15 měsících zrání se vína sestavují a plní do lahví.

 

PÁROVÁNÍ POTRAVIN A VÍNA

  • Chlupatá a pernatá hra.
  • Červené maso (jehněčí kýta, hovězí pečeně).
  • Maso v omáčce.
  • Pikantní a exotická kuchyně.
  • Plné sýry (ovčí, kozí…).