Chateauneuf du Pape rouge 2016 - Magnum
ODRŮDA
V závislosti na roce se sestava může lišit:
- Grenache 70 - 75%
- Syrah 15-20%
- Mourvèdre 10 - 15%
- Cinsault and Clairette 2 - 5%
- Counoise a Vaccarèse 1 - 2%
Tmavá barva od rubínové po černou. Vůně červeného a černého ovoce, provensálské koření (garrigue), pepřová, lehký nádech vanilky s některými herními nuancemi. Vždy velmi složité nosy. Při ochutnávání zjistíme, že různé vůně jsou čichové, vše s přítomností velmi jemných tříslovin. Ústa jsou plná a velkorysá s velmi výraznou délkou, příjemným nádechem svěžesti v závěru a pozoruhodnou rovnováhou.
Kategorie: | Domaine Roger Perrin - Valle du Rhone |
---|---|
1500 ml: |
VINIFIKACE
Ručně sklizené hrozny procházejí přísným kvalitativním tříděním. Jsou úplně zbaveny a chlazeny na 14 ° C pro studenou předfermentační maceraci, aby bylo možné získat maximum ovoce a barvy. Hrozny jsou zušlechtěny v samobarvujících kádích z nerezové oceli s regulací teploty. Děrování se provádí jemně pro ušlechtilou extrakci. Avifikace se přednostně provádí pomocí „dvojité odrůdy“. Na našich terroirech tak získáváme mnohem větší aromatické bohatství než při vinifikaci samostatnými odrůdami. V závislosti na typičnosti vína je doba vatování 20 až 26 dní. Zrání různých cuvée je rozděleno takto:
- Dubový blesk (30 až 40%)
- Nádrž z nerezové oceli (40 až 45%)
- Sud (20 až 25%)
Po 12 až 15 měsících zrání se vína sestavují a plní do lahví.
PÁROVÁNÍ POTRAVIN A VÍNA
- Chlupatá a pernatá hra.
- Červené maso (jehněčí kýta, hovězí pečeně).
- Maso v omáčce.
- Pikantní a exotická kuchyně.
- Plné sýry (ovčí, kozí…).