Neohodnoceno

Chateauneuf du Pape rouge 2016

ODRŮDA

V závislosti na roce se sestava může lišit:

  • Grenache 70 - 75%
  • Syrah 15-20%
  • Mourvèdre 10 - 15%
  • Cinsault and Clairette 2 - 5%
  • Counoise a Vaccarèse 1 - 2%

Tmavá barva od rubínové po černou. Vůně červeného a černého ovoce, provensálské koření (garrigue), pepřová, lehký nádech vanilky s některými herními nuancemi. Vždy velmi složité nosy. Při ochutnávání zjistíme, že různé vůně jsou čichové, vše s přítomností velmi jemných tříslovin. Ústa jsou plná a velkorysá s velmi výraznou délkou, příjemným nádechem svěžesti v závěru a pozoruhodnou rovnováhou.

Skladem
Kód: 600816
820 Kč

VINIFIKACE

Ručně sklizené hrozny procházejí přísným kvalitativním tříděním. Jsou úplně zbaveny a chlazeny na 14 ° C pro studenou předfermentační maceraci, aby bylo možné získat maximum ovoce a barvy. Hrozny jsou zušlechtěny v samobarvujících kádích z nerezové oceli s regulací teploty. Děrování se provádí jemně pro ušlechtilou extrakci. Avifikace se přednostně provádí pomocí „dvojité odrůdy“. Na našich terroirech tak získáváme mnohem větší aromatické bohatství než při vinifikaci samostatnými odrůdami. V závislosti na typičnosti vína je doba vatování 20 až 26 dní. Zrání různých cuvée je rozděleno takto:

  • Dubový blesk (30 až 40%)
  • Nádrž z nerezové oceli (40 až 45%)
  • Sud (20 až 25%)

 

Po 12 až 15 měsících zrání se vína sestavují a plní do lahví.

 

SPÁROVÁNÍ POTRAVIN A VÍNA

  • Chlupatá a pernatá hra.
  • Červené maso (jehněčí kýta, hovězí pečeně).
  • Maso v omáčce.
  • Pikantní a exotická kuchyně.
  • Plné sýry (ovčí, kozí…).

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení