ODRŮDY HROZNŮ
- Grenache 75 %
- Syrah 20 %
- Mourvèdre 5 %
VINIFIKACE
Hrozny se sklízejí ručně v optimální zralosti, procházejí přísným tříděním a jsou 100% odstopkované. Jsou ochlazeny na 12°C pro studenou předmaceraci, aby se extrahovalo maximum ovoce a barvy. Poté se montují do nerezových nádrží se záchytem a regulací teploty. Doba fermentace, mnohem delší než u ovocného Côtes-du-Rhône, je 15 až 20 dní. Umožní extrahovat výraznější a perzistentní třísloviny, které tomuto cuvée propůjčí více těla. Toto víno se lahvuje po 12 až 15 měsících zrání pouze v kádích, takže se taniny zakulatí.
POZNÁMKA K OCHUTNÁVÁNÍ
Poměrně intenzivní granátová barva, komplexní vůně s vůní garrigue, červeného a černého ovoce, pepřového koření, s jemnými nuancemi světlého tabáku a kožešiny, peprné dominanty, střední patro je velkorysé a bohaté, závěr je dlouhý a perzistentní.
PÁROVÁNÍ JÍDLA A VÍNA
- Jehněčí.
- Maso v omáčce.
- Grilované a pečené červené maso.
- Hra.
- Divoká drůbež.
- Plnotučné sýry.