VINIFIKACE
Neohodnoceno
IGP Vauclause Principauté d´Orange Rouge 2017
ODRŮDY HROZNŮ
V závislosti na ročníku je sestava následující:
- Merlot 30 – 40 %
- Caladoc 25 – 30 %
- Egiodola 10 – 15 %
- Cabernet Sauvignon 10%
- Grenache 5 %
- Alicante-Bouchet 5 %
Kategorie: | Domaine Roger Perrin - Valle du Rhone |
---|---|
750 ml: |
Hrozny jsou zcela odstopkované. Předmontáž se provádí v kádích s odrůdami Cabernet Sauvignon, Grenache a Alicante. Odrůdy Merlot, Egiodola, Caladoc jsou vinifikovány odděleně, aby byla zachována jejich typičnost.Doba macerace je 8 až 12 dní v závislosti na ročníku, protože hledáme velmi ovocná vína „Vin de Pays“ s mírnou tříslovou podporou.
POZNÁMKA K OCHUTNÁVÁNÍ
Barva od rubínové po granátovou. Ovocná vůně, kořenitá a s jemnými nuancemi garrigue. Velmi příjemná ústa, kde najdeme ovoce a vůně Provence s často drobnou dominantou černého rybízu (odrůda Egiodola).
PÁROVÁNÍ JÍDLA A VÍNA
- Předkrmy.
- Každodenní jídla.
- Lahůdky.