TERROIR
Tento terroir chrání před mrazem v oblasti Montrachet. Je to historický terroir Saint Aubin, zpustošený révokazem, který se pak pěstoval od sedmdesátých let. Vápencová půda. V noci jsou hrozny ještě zahřívány letními vedry. Minerální charakter, jako pazourek v dynamickém stylu.
Půda: vápenatý jíl
Půda: vápenatý jíl
NA VINICI
Způsob pěstování vína: Udržitelná
sklizeň: 100% ruční
sklizeň: 100% ruční
VINIFIKACE
Při příjezdu do našeho sklepa jsou hrozny okamžitě a pečlivě lisovány pneumatickým lisem.
100% drcený hroznový
rév Fining: ano
Filtrace: ano
100% drcený hroznový
rév Fining: ano
Filtrace: ano
STÁRNUTÍ
9 měsíců (jehož 3 měsíce v nerezovém tanku)
100% dubové sudy (jehož 20% nového dubu)
100% dubové sudy (jehož 20% nového dubu)
PORCE
Teplota podávání: 10-12°C
Mělo by se pít mezi 2020 a 2024
Mělo by se pít mezi 2020 a 2024
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY
Tóny mandlí, skořice, koření, jemného a okouzlujícího vína, které se s věkem vyvíjí na tučnosti a bohatosti.
PÁROVÁNÍ JÍDLA A VÍNA
Ideální s ústřicemi nebo s mušlemi, carpacciem, pstruhem vařeným s mandlemi.